To convert years into days just multiply the number of years by 365, so we have the number of days in the period. The result may not be accurate, because every 4 years there is a leap year, where there are 366 days instead of the traditional 365.

Therefore, the most correct way to find out how many days there are in a certain amount of time is to use the start and end date, a simple way to do this is to use ourdate calculator.

The year has 365 days because it is the time that the planet takes to make a complete turn around the sun, that is, the movement of translation, in exact terms the Earth takes 365 days, 5 hours and 48 minutes, but rounds off in 365 days.

The occurrence of years with 366 days, or leap year as it is called, occurs every 4 years, this is necessary to adjust our calendar with the movement of the earth, as we saw above the movement of translation takes 365 days, 5 hours and 48 minutes, so see:

Years | Days | Hours | Minutes | Balance |

1º year | 365 days | 5 hours | 48 minutes | 365 days, 5 hours and 48 minutes |

2º year | 365 + 365 = 730 days | 5 + 5 = 10 hours | 48 + 48 = 1 hour e 36 minutes | 730 days, 11 hours e 36 minutes |

3º year | 365 + 365 + 365 = 1.095 days | 5 + 5 + 5 = 15 hours | 48 + 48 + 48 = 2 hour e 24 minutes | 1.095 days, 17 hours e 24 minutes |

4º year | 365 + 365 + 365 + 365 = 1.460 days | 5 + 5 + 5 + 5 = 20 hours | 48 + 48 + 48 + 48 = 3 hour e 12 minutes | 1.460 days, 23 hours e 12 minutes |

Note that in the 4th year, by accumulating hours and minutes we have almost one more day, to be exact 23:12 (twenty three hours and 12 minutes), thus, the occurrence of one more day every 4 years is for have that balance, and for this adjustment the 29th is included in the month of February.

Below are listed the conversion of years into days from 1 to 10 years, in the list we consider normal years, that is, with 365 days, and leap years, so you will see the number of days for both periods.

Years | Days |

1 year | 365 or 366 days |

2 years | 730 or 732 days |

3 years | 1,095 or 1,098 days |

4 years | 1,460 or 1,464 days |

5 years | 1,825 or 1,830 days |

6 years | 2,190 or 2,196 days |

7 years | 2,555 or 2,562 days |

8 years | 2,920 or 2,928 days |

9 years | 3,285 or 3,294 days |

10 years | 3,650 or 3,660 days |